måndag 20 september 2010

Välfyllt kantarellförråd!



Hej!

Vårt kantarellförråd är nu helt fyllt inför vintern. Det går åt en hel del kantareller här hos oss, vi äter kantarellsmörgåsar ofta :). Det här är vårt absolut bästa recept:

Fräs kantareller i smör med lite curry (förstärker kantarellsmaken har matlagningsduktige maken lärt mig) och vitlök, blanda med lätt crème fraiche (precis så att det binder svampen), salta och peppra. Lägg stuvningen på bröd (vi använder oftast Äntligen). Riv över rikligt med parmesan och lägg sedan på hyvlad ost och bacon. Grädda i ugnen på 225 grader tills smörgåsarna är gyllene. Garanterat mumsigt!

Kram L

10 kommentarer:

  1. Mmmm..det där låter ljuvligt! Ha en bra start på den nya veckan! Kram Lenita

    SvaraRadera
  2. Hej L!
    Det låter jättesmarrigt! Tack för receptet:)

    Ha en trevlig vecka!

    kraam Jenny

    SvaraRadera
  3. Å va smarrigt de låter..:)..Jag har oxå plockat en del svamp,men ska ut fler ggr..Gott å roligt..Önskar dig en skön måndagkväll...Kram/Annelie

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet!
    Låter som en lagom fredagsrätt med ett glas rött!
    Här det varit i råkall höstdag i Uppland, men i eftermiddags sken solen upp och det blev genast lite trevligare att vara ute.

    Ha det gott!
    Rose-Marie

    SvaraRadera
  5. Hej, hej!

    Vilken otroligt mysig blogg!
    Så glad att jag hittade hit..

    Ha en bra dag! Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Låter ljuvligt god din kantarellmacka.

    Ha de bäst !!
    Nilla

    SvaraRadera
  7. Hej , vilken fin blogg! Får jag länka till dig?

    Hälsningar Helena

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Vilken fin blogg du har! Tittar gärna in igen :-)

    Kram pernilla

    SvaraRadera
  9. Godmorgon!
    hittade din fina blogg nu på morgonen!
    Har ställt mej som följare här!
    Ha en fin dag!
    Kram kathrine

    SvaraRadera
  10. Tack! Kul att du kikade tillbaka till mig.
    Vi hörs igen. Kram Maria

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar, det gör mig glad!