fredag 9 juli 2010

Goda bär





Hej!

Vår stora röda vinbärsbuske dignar av härliga bär, perfekta till saft och gelé eller bara som fin dekoreration på bakverk. På nedersta bilden syns peanut butter cookies.

Här kommer receptet på fläderblomssaften i ett tidigare inlägg efter önskemål från rara Mia (det ger cirka 1 liter saft):

10 fläderblomsklasar
1 citron
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra
5 dl vatten

Skölj blomklasarna och skaka bort vattnet. Tvätta citronen i ljummet vatten och skär den sedan i skivor. Varva blomklasar, citronskivor, socker och citronsyra i en bunke. Koka upp vattnet och häll det direkt över blommorna i bunken. Täck bunken och låt stå svalt i 5 dygn (av ursprungsreceptet framgår inte att man ska röra i saften någon gång per dag, vilket jag rekommenderar, annars blir det ett tjockt lager socker på botten av bunken..). Sila av saften och häll upp på flaskor.

Lycka till!

Nu dags för loppisjakt! På vägen ska jag fotografera något fint som jag tänkte visa en annan dag ;).

Kram/L


3 kommentarer:

  1. Jag vill också följa med på loppisjakt! Så det här är dom kända Peanutbutter cookies som Elias längtade hem till. Jag längtar tills våra vindbär kan skördas.

    Kram Amanda

    SvaraRadera
  2. Hej! Vilka fina foton :)! Vågen är jättesnygg... och peanut butter cookies låter smaskens :). Kram/Annie

    SvaraRadera
  3. Det är så gott med röda vinbär så där lite lagom sura nu i värmen.

    Tack för receptet på saften jag tänkte ta några klasar från grannens fläder de är dock inte hemma men jag tror att det är ok. Fick höra att det finns giftig fläder eftersom jag inte kan fråga dem blev jag lite osäker.

    Kakorna ser också väldigt goda ut det måste vara de fina bilderna du tagit.

    Du får ha det bra i sommarvärmen
    Kram Mia

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar, det gör mig glad!