torsdag 28 oktober 2010

Vintage Stories



Hej!

Imorgon är det premiär för säsongens Vintage Stories-kollektion i KappAhls butiker. Om jag hade en liten prinsessa skulle hon få de här godbitarna. Hela kollektionen hittar du HÄR.
(Bilderna är lånade från KappAhls hemsida.)

Ha en härlig torsdag!

Kram L

måndag 25 oktober 2010

Jul hos Walther og Co.


Hos danska Walther og Co. är jultemat silver och guld, jättefin och lite oväntad kombination


De söta zinkhusen gör sig så bra i grupp, jag tror minsann att mitt vill ha sällskap :)

Så enkelt och fint stilleben - en patinerad tom ram och måånga olika lyktor i grupp

Hej måndag!

Två månader kvar till jul :)! Idag bjuder jag på lite julinspiration från danska Walther og Co. Fint och stämningsfullt med silver och gulddetaljer mot det gråa tycker jag. (Bilder lånade från Walther og Co.)

Nu dags att fånga dagen!

Kram L

söndag 24 oktober 2010

Ljus


God morgon!

Idag var det möörkt när vi vaknade (G och jag, tonåringarna sover fortfarande och lär nog göra så ett bra tag till ;)). Jag har tänt ljus i min lilla huslykta - mysigt! Inatt kommer älskade maken hem efter några dagars vistelse i Amsterdam. Vi längtar både G och jag!

Önskar er en skön söndag!

Kram L

fredag 22 oktober 2010

Mina praliner!


Lindor från Lindt - såå goda!


Pralinen :) G på promenad med mamma

Hej!

Fredag igen, häärligt!

Imorse när vi vaknade var marken täckt av snö, som delvis ligger kvar!

G och jag har varit och handlat lite godsaker till kvällen. Hans nya overall kom väl till pass i kylan. Den är varm och gosig och kommer från Molo.

Nu ska vi bjuda storasyskonen och kompis på tacos . Efter blir det en stor skål med smågodis..

Ha en riktigt skön och mysig fredagskväll!

Kram L

torsdag 21 oktober 2010

Att välja färg..


Hej bloggvänner!

Vi behöver verkligen ett nytt köksbord. Vårt nuvarande är gammalt (inte tillräckligt gammalt för att vara charmigt och patinerat) och i furu (ingen favorit just nu..). De här borden från Artwood är såå vackra och personliga och skulle passa perfekt i vårt nya kök. Frågan är bara vilken färg som skulle vara snyggast, vitt (whitewash) eller grått (greywash). Vi kommer att ha vit pärlspont, vita köksluckor, vitt fasat kakel och svart marmorbänk i köket. Vad tycker ni? Kom gärna med smakråd:)! Jag älskar vitt men känner att jag allt mer dras mot grå och svarta detaljer..

Önskar er en mysig torsdagseftermiddag!

Kram L


onsdag 20 oktober 2010

Sälja eller slänga?



Glada Lulu Carter i nya programmet "Sälj eller släng" som visas på TV4+ ikväll (foto Linus Hallsénius/TV4)


Godkväll :)!

Ikväll äter vi smaskiga kantarellsmörgåsar och dricker gott vin till, det är ju lilllördag ;). Receptet på smörgåsarna hittar ni HÄR.

21.00 visar TV4+ det nya programmet "Sälj eller släng" med Lulu Carter, det vill jag inte missa. Jag håller ju på med (evighets?)projektet röja och organisera här hemma och lite inspiration skulle komma väl till pass. Var ska jag börja :), vad ska sparas, ges bort, säljas, slängas?!

Önskar er en fortsatt skön onsdagskväll!

Kram L

Morotscupcakes

Grått och trist väder här hos oss på förmiddagen - perfekt bakväder!



"Smygtitt" från vårt kök - timer från Dulton beställd från C´est la vie på nya kylskåpet



Tänkvärda ord..




Hej!


Idag är det grått och lite småtrist väder i Vår Lilla Stad. Jag har passat på att baka morotscupcakes (receptet finns i Leilas "A Piece of Cake").

Idag tänker jag lite extra på att vara glad för allt jag har...särskilt glad och tacksam är jag över mina fantastiska barn och bonusbarn - (tack för att jag får vara er mamma och bonusmamma!) och fina man!

Nu blir det en promenix i gråvädret :)!

Kram L

tisdag 19 oktober 2010

La vie en rose..

Supersöt kofta från By Malene Birger (bild lånad från Miss Greta)
Snyggt ljusrosa ljus från PB Home (bild lånad från PB Home)


Assistent med retrostuk från Ankarsrum (bild lånad från Bagaren och Kocken)
Klassikern Swedish Grace från Rörstrand som nyligen lanserats i rosa


Absolut snyggaste accessoaren i oktober!



Hej!

Oktober är en rosa månad. Jag tänker förstås på Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj med syfte att bekämpa bröstcancer som i år genomförs för åttonde gången i Sverige. Kampanjen startades 1991 i USA av Evelyn Lauder (svärdotter till kosmetikadrottningen Estée Lauder). Varje år får cirka 7 000 kvinnor i Sverige diagnosen bröstcancer. Vill du lämna ett bidrag till Rosa Bandet-kampanjen kan du göra det HÄR.

Nu fångar vi dagen!

Kram L

måndag 18 oktober 2010

Lite nytt på framsidan..

Vit ljung..

..i zinkbalja från Buketten..

Vackra pumpor från ICA :)

Hej på er,

Hoppas ni har haft en riktigt skön helg!

Vi har bland annat gjort lite inköp på det stora byggvaruhuset i grannstaden, fixat och donat här hemma och besökt lille G:s rara gammelmormor.

Ha en fortsatt fin måndag! Ny vecka = nya möjligheter :).

Kram L

Psst..Bootsen i förra inlägget var precis lika snygga i verkligheten och vääldigt sköna, så de fick följa med mig hem..


fredag 15 oktober 2010

Härlig fredag och julinspiration


Härligt inspirerande juliga bilder..


..från favoriten GreenGate


Lika fina "på riktigt"? (Bild från Nilsonshoes.com)


Hej!

Veckans bästa dag är här igen! Idag är det extra trevligt för maken har tagit ledigt från jobbet. Jag ska passa på att åka in till Storstaden och kika på bootsen här ovanför. Är de lika fina "på riktigt" (och sköna förstås!) får de följa med hem.



Har ni börjat fundera på juldekorationer? I år tänker jag mig en klassiskt röd jul här hos oss, gärna med lite fina detaljer i grått (som fårskinn och söta zinkhus från Walther & Co.) och lite pynt från naturen som granris och vackert röda äpplen.

Önskar er en riktigt fin fredag!

Kram L

onsdag 13 oktober 2010

"Vill-ha-saker" från Ikea


Det här fina soffbordet skulle passa perfekt i vårt vardagsrum!


Den snygga sängen får gärna flytta in hos oss..


.. med ett par sådana här mysiga kuddar på..


Liten G med fler tänder på G..




Hej på er!


Idag går vår dag i en rasande fart! Vi startade dagen med besök på BVC, följt av uträttande av diverse ärenden och lite "måsten" (undrar just hur jag hann när jag jobbade ;)?!).

Jag tror minsann att lille G håller på att få fler tänder, än så länge har han två, han gnager på precis allt!


Vid lördagens besök på Ikea såg jag en hel del "vill-ha-saker". Där finns mycket fint just nu i både lantlig- och New England-stil. Jag skulle gärna ha ett vardagsrumsbord från Newport men med tanke på G:s gnagande, framtida lekar med hååårda leksaker och ekonomin :) är ett Ikea-bord perfekt för oss just nu. (Bilder lånade från ikea.se)


Var snäll mot dig själv idag :)!

Kram L

tisdag 12 oktober 2010

Ny höstig krans



Hej!

Idag är det härligt friskt och soligt höstväder i Vår lilla stad. Lille G och jag har tagit en lååång och rask promenad.

Jag har knåpat ihop en liten krans av vackra lönnlöv i fina höstfärger som nu pryder vår uteplats.

Ikväll kommer käre maken (som oftast lagar maten här hos oss = ett av hans största intressen = underbart ;)) hem sent. Jag ska passa på att göra hembakad pizza tillsammans med tonåringarna med mycket godsaker på, mozzarella, parmaskinka, oliver, ruccola...mums!

Ha en riktigt fin eftermiddag och kväll!

Kram L

måndag 11 oktober 2010

Redo för höstrusk


Hej bloggisar,

Hoppas ni har haft en skön och mysig helg!

Vi tog bland annat en tur till Ikea och handlade lite till några av tonåringarna i familjen. Jag ska nog visa er lite från deras rum så småningom ..

Jag tycker så mycket om mina gummistövlar från Ilse Jacobsen och använder dem dagligen nu, oavsett väderlek ;). De är väldigt sköna och riktigt snygga, enligt mig :).

Kram L

fredag 8 oktober 2010

Sköna helg!


Hej!

Nu är sköna helgen här! Jag ska inhandla vackra pumpor, de vita är särskilt fina tycker jag, och försöka knåpa ihop en krans av vackra höstlöv. Den inspirerande bilden kommer från Pottery Barn.

Ha en riktigt skön helg!

Kram L

torsdag 7 oktober 2010

I tvättstugan..





Hej bloggvänner!

För en tid sedan hade jag turen att vinna den här fina påsen, som nu agerar klädnypsförvaring, av rara Malin med bloggen Joy for Home. Tvättbrädan är ett fynd från en av sommarens loppisar. Den blev min för endast 30 kronor :). Sköljmedlet från Maison Belle är underbart med en mild doft av kanel och jasmin (jag tycker att sköljmedel ofta doftar alldeles för starkt) och är v ä l d i g t drygt, 1 tsk per tvätt räcker. Jag köpte mitt från fina nätbutiken C´est la vie.

Hos oss är det riktigt ruskväder idag med ihållande regn och kraftig blåst så vi håller oss inomhus och tvättar :) och myser lille G och jag.

Kram L


tisdag 5 oktober 2010

Kanelbullar


Hej på er!

Igår, på Kanelbullens Dag, bakade vi kanelbullar här hemma. Jag hade velat bjuda er på bullarna då, men datorn strulade, så ni får dem idag istället :).

Ha en skön brittsommartisdag!

Kram

L

söndag 3 oktober 2010

Olea Europaea



Hej!

Jag har länge önskat mig ett olivträd. Igår sprang jag på ett till reducerat pris *nöjd*. Här hemma fanns ingen ytterkruka som passade i storlek så det fick bli en provisorisk lösning med brunt papper och snöre :).

Tack för att ni tittar in!

Kram

L

fredag 1 oktober 2010

Och vinnaren är...



Hej på er!


Vad roligt att så många ville vara med i min utlottning! Sammanlagt var det hela 122 deltagare som ville vara med och tävla om den fina förvaringspåsen och kökshandduken från GreenGate . Det har varit spännande att upptäcka så många nya, fina bloggar! Jag har försökt hinna runt till er alla men är inte riktigt klar ännu :).


Och vinnaren är.... Sandra med bloggen Drömmar och livet! Stort GRATTIS till dig! Maila mig din adress så kommer ett litet paket med posten :). TACK till er alla som deltagit!


Ha en riktigt skön helg!


Kram


L