tisdag 27 juli 2010

Ljuvliga GreenGate!







Hej hopp!


Vinterns GreenGate-katalog är fylld av fina "vill ha-saker". Allra mest tycker jag om mönstret Elisa. Några av dessa vackra grejer ska få flytta in hos mig till hösten. Katalogen finns att ladda ner här. De fina bilderna kommer ifrån katalogen.


Trevlig tisdag!


Kram/L


måndag 26 juli 2010

Små, små skor..




Hej!



Hoppas att ni har haft en fin helg!

Vi har bland annat haft kalas för mellansonen som fyllt 13 år. Nu har vi fyra tonåringar i familjen, fyra fina, härliga individer som förgyller våra dagar (och stundtals prövar vårt tålamod ;)).

Jag måste bara få visa Gustavs nya skor som han fått i present av sin kusin Selma. Selma är, trots sin unga ålder på 10 månader, en berest liten dam. Skorna har hon köpt på Macy´s i New York. Jag gissar dock att hennes mamma och pappa hade ett finger med i spelet. Det är svårt att stå emot kläder och skor i små storlekar :). De var tänkta som doppresent till lille G. Han har dock väääldigt stora fötter, så han fick dem i förskott. Dopet är om tre veckor så här pågår planering för fullt.

Kram/L







fredag 23 juli 2010

Prickiga fynd!

Hej!

De söta assietterna i pastellgrönt med vita prickar sprang jag på på ICA Maxi häromdagen. De var ett riktigt fynd för endast en femma styck. De kommer att passa perfekt i köket på landet.

Trevlig helg!

Kram/L

måndag 19 juli 2010

Rosarium






I vår lilla stad finns ett rosarium. Just nu är rosenbuskarna översållade med vackra blommor och luften är fylld av den ljuvligaste rosdoft - underbart!

Kram/L

söndag 18 juli 2010

Murgröna och något annat..






Hej!

Fönsterlådan på landet är i år fylld med en ny sorts blommor. Vanligtvis brukar vi där plantera pelargoner, margueriter och murgröna. De nya blommorna är vita och rosa och lite hängande till sitt växtsätt. De ser verkligen ut att trivas trots att de är i skugga under största delen av dagen. Jag har dock ingen aning om vad de heter - någon som vet?

Kram/L

fredag 16 juli 2010

Durkslag






Hej hopp!

Mitt senaste loppisfynd! Ett grön- och crèmefärgat durkslag från Kockums. Lime och vitlök använder vi väldigt mycket när vi lagar mat här hos oss. Limesaft förgyller alla typer av kött och fisk enligt mig. Vi låter ofta köttet marinera i lime så blir det extra mört.

Ha en riktigt fin dag!

Kram/L

måndag 12 juli 2010

Randigt och blommigt





Hej!

De söta kuddarna hittade jag på Rusta för en billig penning. Jag köpte två olika varianter, en grön- och vitrandig och en med små blommor i rosa och grönt. Båda modellerna har ett större blommönster på baksidan. Det är roligt att hitta fina fynd :).

Önskar er en fin start på veckan!

Kram/L

fredag 9 juli 2010

Goda bär





Hej!

Vår stora röda vinbärsbuske dignar av härliga bär, perfekta till saft och gelé eller bara som fin dekoreration på bakverk. På nedersta bilden syns peanut butter cookies.

Här kommer receptet på fläderblomssaften i ett tidigare inlägg efter önskemål från rara Mia (det ger cirka 1 liter saft):

10 fläderblomsklasar
1 citron
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra
5 dl vatten

Skölj blomklasarna och skaka bort vattnet. Tvätta citronen i ljummet vatten och skär den sedan i skivor. Varva blomklasar, citronskivor, socker och citronsyra i en bunke. Koka upp vattnet och häll det direkt över blommorna i bunken. Täck bunken och låt stå svalt i 5 dygn (av ursprungsreceptet framgår inte att man ska röra i saften någon gång per dag, vilket jag rekommenderar, annars blir det ett tjockt lager socker på botten av bunken..). Sila av saften och häll upp på flaskor.

Lycka till!

Nu dags för loppisjakt! På vägen ska jag fotografera något fint som jag tänkte visa en annan dag ;).

Kram/L


torsdag 8 juli 2010

Hönsmamma?





Hej hopp!

För precis en vecka sedan tog våra två femtonåringar moppekörkort. Sedan dess har vi knappt sett skymten av dem och både jag och maken går med hjärtat i halsgropen mest hela dagarna. Jag försöker så gott det går att locka hem dem med saft och kakor :). Är jag kanske en hönsmamma månntro?

Kram/L


onsdag 7 juli 2010

Fläderblomssaft






I fem dagar har en stor skål med fläderblommor, socker och citronskivor stått i vårt kylskåp. Nu har ingredienserna förvandlats till läskande fläderblomssaft som hällts upp på flaskor i gammaldags stil. Receptet som kommer från fina bakboken Sommarens söta av systrarna Eisenman kräver ytterst lite arbetsinsats, det tycker jag om :).

Nu dags för trädgårdpyssel, så länge medelhavsvärmen tillåter, får försöka pyssla i skuggan :)

Soliga kramar/L

måndag 5 juli 2010

Solvarma smultron



Hej i sommarvärmen!
Mjukrörd vaniljglass med solvarma smultron, finns det något godare en varm sommardag? Bakom vår lekstuga finns i år ett riktigt fint smultronställe. Tidigare har där bara vuxit några enstaka smultronplantor men i år finns där hur många söta skogssmultron som helst!
Hoppas ni får en fin start på veckan!
Kram/L

fredag 2 juli 2010

Ljusa sommarkvällar



Hej!
Visst är det härligt med ljusa, varma sommarkvällar och nätter? Dagen blir längre, och man hinner så mycket mer :).
Hoppas ni får en skön och avkopplande helg!
Kram/L

torsdag 1 juli 2010

Svalkande dopp



Hej hopp!
Så här ser det ut vid sjön på vårt lantställe. Här är det skönt att ta ett svalkande dopp när det är varmt och att bara sitta och titta ut över sjön..(gärna med ett glas svalt rosévin och ett nytt nummer av Lantliv:)).
Felicias klänning är från Zara och hennes baddräkt från Cath Kidston, Gustavs badbyxor kommer från Polarn o. Pyret.
Hoppas att ni har det härligt i sommarvärmen!
Kram/L